PSV en Schmidt uit elkaar: acht kandidaat-opvolgers, veel interessante opties

PSV en Schmidt uit elkaar: acht kandidaat-opvolgers, veel interessante opties

03-02-2022 13:00
292

Het hoge woord is eruit: Roger Schmidt vertrekt aan het einde van het seizoen bij PSV. Wie moet hem opvolgen in het Philips Stadion? VoetbalPrimeur neemt de opties door.

PSV maakte donderdagochtend bekend dat er na dit seizoen een einde komt aan de samenwerking met Schmidt. De Duitse trainer heeft na anderhalf jaar besloten zijn aflopende contract niet te verlengen - en dus kan het speculeren beginnen. Wie kunnen Schmidt opvolgen?

Phillip Cocu (clubloos)
"PSV weet dat ze me altijd kunnen bellen. Dat is nu niet opeens anders", liet Cocu uitgerekend deze week optekenen door Voetbal International. Hij is nog steeds de laatste kampioenstrainer van PSV. Ruim een jaar na zijn ontslag bij Derby County is Cocu toe aan een nieuwe klus.

Ruud van Nistelrooij (Jong PSV)
De voormalige topschutter van onder meer PSV, Manchester United, Real Madrid en Oranje heeft de laatste jaren de weg der geleidelijkheid bewandeld. Dat werpt zijn vruchten af: sinds zijn aanstelling bij Jong PSV gaat het goed en worden talenten aantoonbaar beter. Mogelijk is Van Nistelrooij na dit seizoen al klaar voor het grote werk.

Thomas Letsch (Vitesse)
Letsch is nu anderhalf jaar trainer in Nederland en presteert met Vitesse boven verwachting. De Arnhemse club staat weer in de subtop van de Eredivisie, maakt het de topclubs lastig én liet in de Conference League het veel grotere Tottenham Hotspur achter zich. Als PSV de lijn-Schmidt wil doortrekken, zou zijn voormalige assistent een optie kunnen zijn.

Ronald Koeman (clubloos)
Na een ongekend turbulente periode als trainer van FC Barcelona is het even klaar voor Koeman: de trainer geniet onder de Spaanse zon van zijn status als vrij man. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zou de gedoodverfde opvolger van Oranje-bondscoach Louis van Gaal misschien ook openstaan voor een terugkeer bij PSV?

Guus Hiddink (clubloos)
Hiddink en PSV zijn als geen ander met elkaar vervlochten. Ook de laatste jaren liep de 74-jarige Achterhoeker nog regelmatig rond op De Herdgang om 'een kopje koffie' te drinken met beleidsbepalers. Hij ging onlangs met voetbalpensioen, maar zette de deur vervolgens toch weer op een kier voor een 'Advocaatje'. Het zal toch niet?

Wim Jonk (FC Volendam)
Jonk runde jarenlang de Ajax-opleiding en is nu alweer bezig aan zijn derde seizoen als trainer van FC Volendam. Onder leiding van de oud-PSV'er gaat het crescendo: Het Andere Oranje ligt op koers voor Eredivisie-promotie. Het contract van Jonk loopt na dit seizoen af.

Kees van Wonderen (Go Ahead Eagles)
FC Utrecht, sc Heerenveen, FC Groningen: de laatste weken viel de naam van Van Wonderen constant in het geruchtencircuit. De vertrekkende trainer van Go Ahead Eagles ontkende alles en zegt zich te willen focussen op handhaving, maar van PSV zal zijn hart ongetwijfeld sneller gaan kloppen.

Henk Fraser (Sparta)
Deze week maakte Fraser het bekend: de trainer gaat Sparta aan het einde van het seizoen verlaten. Ligt zijn toekomst misschien bij PSV? Fraser werkte tussen 2009 en 2011 al eens als jeugdtrainer in Eindhoven. Groot nadeel: omdat hij eerst met Oranje naar het WK in Qatar gaat, is hij niet meteen beschikbaar.

Wie is de beste kandidaat om Schmidt op te volgen? Discussieer mee in de comments!