Verdietige Schmidt ook 'opgelucht': 'Heb nog maar een paar jaar als hoofdtrainer'

Verdietige Schmidt ook 'opgelucht': 'Heb nog maar een paar jaar als hoofdtrainer'

04-02-2022 13:56
97

Roger Schmidt is opgelucht, nu duidelijk is dat hij na dit seizoen vertrekt bij PSV. De Duister zegt ook dat hij verdrietig is door zijn naderende exit uit Eindhoven.

Donderdag werd bekend dat Schmidt zijn aflopende contract niet gaat verlengen bij PSV. Een dag later reageer de coach op de persconferentie andermaal op dat besluit. "Het is het juiste moment om te vertrekken, denk ik. Ik zal niet tot mijn 65ste hoofdtrainer blijven, dus ik heb nog maar een paar jaar te gaan.

Wedden

Meer odds

"Ik ben een beetje verdrietig over mijn vertrek, maar het voelt dus als de juiste beslissing", vervolgt Schmidt. "Ik ben ook redelijk opgelucht, want ik kan me nu voor honderd procent focussen op het team, mijn baan en werk."

Schmidt gaf op de persconferentie ook een update over zijn selectie. Zo zijn Ibrahim Sangaré, Ritsu Doan en Erick Gutiérrez weer helemaal terug bij PSV. Carlos Vinícius en Noni Madueke zijn ook weer begonnen met trainen, maar het treffen met AZ komt nog te vroeg voor de twee aanvallers. Die wedstrijd staat zaterdagavond op de planning.