Ziggo zit in zijn maag met Overmars-nieuws en dubt over samenwerking met Ajax

Ziggo zit in zijn maag met Overmars-nieuws en dubt over samenwerking met Ajax

07-02-2022 15:50
334

Ajax-hoofdsponsor Ziggo weet nog niet wat de kwestie rond Marc Overmars betekent voor de samenwerking met de landskampioen. De aanbieder van internet, televisie en telefonie laat in een verklaring weten in zijn maag te zitten met de kwestie.

Overmars is per direct vertrokken bij Ajax wegens 'grensoverschrijdende berichten aan meedere vrouwelijke collega's'. Ziggo is geschrokken van het nieuws over de directeur voetbalzaken van de Amsterdammers. 'Wij hebben veel respect voor de vrouwen die de moed hebben gehad om dit naar voren te brengen. Wij volgen de ontwikkelingen bij Ajax nauwgezet en nemen dit heel serieus', laat het bedrijf weten aan het Algemeen Dagblad. 'We kunnen er nu nog niet op vooruitlopen wat het betekent voor ons partnership.' Ziggo is sinds 1 januari 2015 de hoofdsponsor van Ajax.

ABN Amro vindt dat Ajax 'adequaat heeft gehandeld nadat de kwestie aan het licht kwam'. De bank ziet daarom geen reden om de sponsordeal met de Nederlandse kampioen te verbreken. De bank is al langer een belangrijke geldschieter van de club en is tevens hoofsponsor van de vrouwen van Ajax. Shirtsponsor Adidas was nog niet bereikbaar voor commentaar.