Go Ahead hakt knoop door: 'Kunnen het niet iedereen naar de zin maken'

Go Ahead hakt knoop door: 'Kunnen het niet iedereen naar de zin maken'

07-02-2022 20:06
23

Het stadion van Go Ahead Eagles zal zaterdag voor een derde gevuld zijn in de thuiswedstrijd tegen AZ. Dat maken de Deventenaren bekend, nadat afgelopen weekeinde de hulp van de supporters werd ingeroepen.

Go Ahead dacht erover om De Adelaarshorst gesloten te houden, uit protest tegen de coronarestricties van het kabinet. De nummer dertien van de Eredivisie liet de fans uiteindelijk meebeslissen via een poll op de website. De uitkomst daarvan is duidelijk: zeventig procent van de mensen is voorstander van het openen van het stadion. 

Onder meer de supportersgroepen lieten eerder weten dat zij liever zien dat De Adelaarshorst gesloten blijft. Middenvelder Luuk Brouwers was echter duidelijk. "Laten we alsjeblieft stoppen met dit soort statements. Er is in Den Haag helemaal niemand die zich er druk om maakt of wij in een leeg stadion voetballen. We hebben alleen onszelf ermee", vertelde hij. 

"Wij hebben vanaf het begin beseft dat we het binnen deze maatregel nooit iedereen naar de zin kunnen maken", reageert algemeen directeur Jan Willem van Dop op de clubsite. "Bij de andere clubs hebben we eerder kunnen zien dat – welk besluit er ook is genomen – teleurgestelde reacties volgden van mensen die het er niet mee eens zijn. Dat zal bij ons niet anders zijn."