Go Ahead Eagles vraagt achterban om raad voor thuiswedstrijd tegen AZ

Go Ahead Eagles vraagt achterban om raad voor thuiswedstrijd tegen AZ

03-02-2022 13:26 Laatste update: 14:41
52

Go Ahead Eagles laat supporters meebeslissen of De Adelaarshorst opengaat voor de thuiswedstrijd tegen AZ op 13 februari. De Nederlandse clubs mogen hun stadion maar voor een derde vullen en dat vinden de Deventenaren te weinig.

'De toegestane een derde stadioncapaciteit stelt club en achterban namelijk voor een groot dilemma', klinkt het in een statement op de website. 'In tegenstelling tot de nodige andere clubs kan Go Ahead Eagles met een derde van de stadioncapaciteit bij lange na niet alle seizoenkaarthouders en Business Club-leden toelaten. De grote vraag: moet in dat geval het hele stadion dicht blijven of maakt Go Ahead Eagles wel 'gewoon' gebruik van de circa 3.400 plekken die vergeven mogen worden?'

Go Ahead hakt maandag de knoop door, mede op basis van de uitkomst van de poll. 'Vanuit sportief oogpunt is de voorkeur duidelijk: spelers en staf kunnen alle support gebruiken in de strijd om handhaving, en dan is 3.400 supporters nog altijd beter dan niets', meent de nummer dertien van de Eredivisie. Algemeen directeur Jan Willem van Dop ging echter ook al in gesprek met onder meer de supportersgeledingen. Zij hebben een voorkeur voor een boycot, zolang de huidige maatregelen van kracht zijn.

Eerder besloot FC Twente al om het stadion gesloten te houden vanwege de beperkingen. De Tukkers zijn tot dusver de enige Eredivisie-club die zo duidelijk stelling hebben genomen.