'Overmars is standvastige factor geweest, maar Ajax is het fenomeen'

'Overmars is standvastige factor geweest, maar Ajax is het fenomeen'

07-02-2022 20:26
79

De sportieve gevolgen voor Ajax blijven beperkt ondanks de kwestie rond Marc Overmars. Dat voorspelt sportmarketeer Frank van den Wall Bake in gesprek met NH Nieuws.

"Overmars is een standvastige factor geweest, maar niemand is groter dan de club. Ajax is het fenomeen", vertelt Van den Wall Bake. Het aandeel van Ajax kelderde even na het nieuws rond de Ajax-directeur, maar de sportmarketeer verwacht niet dat dit doorzet. Ook de waarde van de spelers zal er niet onder lijden. "Clubs kijken naar de kwaliteiten van de spelers en niet naar de kwaliteiten van de directeur. Jongens als Ryan Gravenberch en Jurriën Timber die heel veel potentieel hebben gaan nu echt niet zakken in waarde."

Van den Wall Bake ziet wel dat de carrière van Overmars een flinke knauw krijgt. "Wellicht reageer ik wat emotioneel, maar ik denk dat het op dit moment desastreus is voor zijn carrière." Toch sluit hij niet uit dat de directeur voetbalzaken weer aan de bak komt. "Niets is zo vergankelijk als de voetbalwereld. Er zullen altijd clubs zijn die zeggen dat hij zijn leven heeft verbeterd en dat hij kwaliteiten heeft die de club goed zullen doen."