'Instituut Sportrechtspraak kan mogelijk einde maken aan carrière Overmars'

'Instituut Sportrechtspraak kan mogelijk einde maken aan carrière Overmars'

08-02-2022 21:30 Laatste update: 21:40
324

Marc Overmars wordt mogelijk levenslang geschorst voor functies in het Nederlandse voetbal. Het grensoverschrijdende gedrag van de bij Ajax vertrokken directeur is inmiddels voorgelegd aan het onafhankelijke Instituut Sportrechtspraak (ISR).

Volgens De Telegraaf gaat Ajax binnenkort weer officieel reageren op de kwestie en is een levenslange schorsing een mogelijke sanctie voor Overmars. Eerder op de dag werd al bekend dat de kwestie tot een tuchtprocedure zou leiden, het ISR kan nu besluiten of er nu ook een tuchtzaak komt.

Maandag kwamen de details over het grensoverschrijdende gedrag van Overmars naar buiten: de ex-directeur zou onder meer ongevraagd dickpics gestuurd hebben naar vrouwelijke collega's. Dat maakt hem strafbaar: als er aangifte van wordt gedaan, zou het een celstraf van maximaal twee maanden op kunnen leveren. Volgens De Telegraaf is dat vooralsnog niet gebeurd: of één of meerdere slachtoffers in een later stadium alsnog aangifte gaan doen, moet nog blijken.

Collega-directeur Edwin van der Sar - die waarschijnlijk tijdelijk de voetbaltechnische werkzaamheden van Overmars waarneemt - verklaarde dinsdag dat hij niet op de hoogte was van waar Overmars zich schuldig aan maakte. De grote sponsoren Ziggo, Adidas en ABN AMRO willen binnenkort met Ajax in gesprek over de kwestie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie