Kökcü maakt stappen onder Slot: 'Ik denk dat ik mijn mannetje wel kan staan'

Kökcü maakt stappen onder Slot: 'Ik denk dat ik mijn mannetje wel kan staan'

12-02-2022 13:28
122

Orkun Kökcü vindt zichzelf ten opzichte van vorig seizoen een completere speler. De Feyenoord-middenvelder investeert veel in zijn lichaam, wat hem op het veld ten goede komt. 

Kökcü is dit seizoen een belangrijke schakel in het elftal van Arne Slot. De international van Turkije weet hoe dat komt. "Ik ben fit. Ik kom niet zo snel in de vermoeidheid en de verzuring", vertelt hij bij Feyenoord TV. Vergeleken met vorig seizoen eist Kökcü meer van zichzelf. "Ik train veel harder en investeer naast de veldtraining in mezelf, door naar de gym te gaan en veel te lopen."

De middenvelder is niet alleen in balbezit van waarde voor de Rotterdammers, ook de persoonlijke duels schuwt hij niet. "Ik voel me sterk, dus dan ga ik die ook aan. Ik denk dat ik mijn mannetje wel kan staan", lacht Kökcü. Naar eigen zeggen is hij ook op persoonlijk vlak gegroeid. "Het treurmoment is ten opzichte van vorig seizoen veel minder lang. De knop gaat sneller om."

Feyenoord is bezig aan een sterke fase, daar waar PSV juist punten heeft laten liggen. Het gat tussen beide ploegen bedraagt nog één punt. "Dit is het perfecte moment om boven PSV te komen", stelt Kökcü. "Er is nog van alles mogelijk. Ik heb het volste vertrouwen in een mooi seizoen."