PSV verrast en haalt Brands terug als opvolger van Gerbrands

PSV verrast en haalt Brands terug als opvolger van Gerbrands

14-02-2022 09:57 Laatste update: 10:12
202

Groot nieuws uit Eindhoven: PSV haalt Marcel Brands terug naar het Philips Stadion. Hij vervangt Toon Gerbrands, die na dit seizoen stopt als algemeen directeur.

Gerbrands maakt het voetbaljaar af en draagt dan - na acht jaar als algemeen directeur - de scepter over. Brands zet zijn handtekening onder een contract tot medio 2027. Hij was clubloos na zijn vertrek bij Everton in december. Eerder was hij tussen 2010 en 2018 technisch directeur van PSV.

Wedden

Meer odds

"Uiteraard heb ik de afgelopen maanden nagedacht over mijn toekomst in de voetbalwereld. Ik heb meerdere gesprekken gevoerd met verschillende leden van de RvC en aangegeven dat er in Nederland maar één club is waar ik wil werken. Dat is PSV", reageert Brands op de PSV-site.

De PSV-directie bestaat volgend seizoen naast Brands uit directeur voetbalzaken John de Jong, commercieel directeur Frans Janssen en financieel directeur Jaap van Baar. Brands: "Ik heb in het verleden met veel plezier en succesvol samengewerkt met John de Jong. Met hem heb ik ook gesproken over onze hernieuwde samenwerking. Ik kijk ernaar uit om met hem en de rest van het team opnieuw succesvol te zijn met PSV."

Robert van der Wallen, voorzitter van de Raad van Commissarissen dankt Gerbrands en is blij met Brands als opvolger. "De betekenis van Toon voor PSV is groot. Onder zijn leiding is de club gegroeid en werden er na een lange periode van droogte weer prijzen gewonnen. Toon heeft een stevig fundament gebouwd, dat nu wordt toevertrouwd aan Marcel."

"Marcel is een echte clubman, kent de wetten van het internationale voetbal door en door en is klaar om PSV in een nieuwe rol bij de hand te nemen", aldus Van der Wallen. "De toekomst van PSV is met hem in de juiste handen."