Update: 'FC Utrecht deed poging om aflopend contract te verlengen'

Update: 'FC Utrecht deed poging om aflopend contract te verlengen'

15-02-2022 20:51 Laatste update: 20:48
45

Joris van Overeem speelt vanaf volgend seizoen bij Maccabi Tel Aviv. Dat weet De Telegraaf te melden na berichtgeving uit Israël. De middenvelder vertrekt transfervrij bij FC Utrecht.

Van Overeem heeft een aflopend contract bij de Domstedelingen en kan dus na dit seizoen gaan en staan waar hij wil. Naar verluidt gaat Maccabi Tel Aviv met hem aan de haal: de Israëlische grootmacht heeft de middenvelder alvast vastgelegd voor volgend seizoen.

Voor de 27-jarige Amsterdammer kan de stap naar Israël zijn eerste buitenlandse avontuur worden. In het seizoen 2014/2015 maakte hij zijn eerste minuten op de Nederlandse velden bij FC Dordrecht, dat hem huurde van AZ. Bij de Alkmaarders speelde hij vervolgens drie jaar in de basis, waarna hij in 2018 naar Utrecht verkaste.

Maccabi speelt donderdag in de tussenronde van de Conference League tegen PSV. Dat is voor Van Overeem meteen een mooie kans om zijn nieuwe ploeggenoten op het Europese toneel in actie te zien.

Update: Volgens De Telegraaf heeft Utrecht een poging gedaan om het contract van Van Overeem te verlengen. De middenvelder opteert echter voor een vertrek naar Israël, waar Maccabi Tel Aviv hem voor drie seizoenen vast hoopt te leggen.