Slot gedecideerd: 'Ik heb ze duidelijk gemaakt dat dit niet is wie ze zijn'

Slot gedecideerd: 'Ik heb ze duidelijk gemaakt dat dit niet is wie ze zijn'

18-02-2022 13:18
47

Feyenoord kwam zondag tegen RKC Waalwijk met de schrik vrij, erkent ook trainer Arne Slot. De oefenmeester beaamt dat het spel van zijn ploeg te wensen overliet en hoopt op beterschap tegen SC Cambuur, dat zondagmiddag naar Rotterdam-Zuid komt.

Feyenoord won met 0-2 in Waalwijk, mede dankzij twee slippertjes in de RKC-defensie. Slot kijkt niet met tevredenheid terug op die wedstrijd, laat hij vrijdag tijdens zijn persconferentie weten. "Je kunt altijd een keer minder spelen aan de bal, daar heb ik niet zoveel moeite mee. Dat was namelijk wel het geval, maar ik vond ons vooral redelijk onherkenbaar als we de bal níét hadden."

Wedden

Meer odds

Slot denkt echter dat de mindere beurt in Waalwijk een incident was, voegt hij daaraan toe. "Ik denk niet dat ik aanleiding heb om iets anders te zien, want het is al 35 wedstrijden zo. Nu hebben we één wedstrijd gezien waarin het – zonder te overdrijven – niet zo was, zoals het normaal bij ons is. Dan lijkt het me logischer om dan weer datgene te verwachten wat ze in de 34 wedstrijden daarvoor hebben laten zien dan deze ene wedstrijd. Temeer omdat ik ook duidelijk heb gemaakt dat dit niet is wie ze zijn. En dat zullen ze zelf ook niet moeten willen laten zien, niet nog een keer."

Feyenoord trapt zondag om 14.30 uur af tegen Cambuur. Dat doet het zonder de geblesseerde Cyriel Dessers en Reiss Nelson.