PEC komt er niet uit met Heracles: 'Überhaupt geen gesprek, teleurstellend'

PEC komt er niet uit met Heracles: 'Überhaupt geen gesprek, teleurstellend'

18-02-2022 17:12
49

PEC Zwolle is er niet uitgekomen met Heracles Almelo en zal op zaterdag 26 februari geen uitsupporters meenemen naar Erve Asito. Bovendien zal er geen plek zijn voor geblesseerde spelers en familieleden, voegt PEC daar vrijdag aan toe in een officieel statement.

Eerder deze week werd duidelijk dat Heracles wegens veiligheidsredenen geen uitsupporters wilde verwelkomen. Algemeen manager Jeroen van Leeuwen sprak nog de hoop op een compromis uit, maar dat lijkt er niet meer te gaan komen. 'Ondanks diverse pogingen vanuit de club houden Heracles en de gemeente Almelo voet bij stuk. PEC Zwolle is uitermate teleurgesteld dat er vanuit Almelo in onmogelijkheden wordt gedacht en dat er überhaupt geen gesprek is geweest om met elkaar naar andere opties te kijken. Het simpelweg weren van uitsupporters is de makkelijkste oplossing en wel erg kort door de bocht', klinkt het.

Opmerkelijk genoeg zijn dus ook de geblesseerden en de familieleden niet welkom: volgens PEC verstrekt Heracles ook niet de 'gebruikelijke' 35 kaartjes aan deze bezoekers. De Overijsselse derby zou reglementair gezien weer in een vol stadion gespeeld kunnen worden, maar daar merkt PEC weinig van. 'Dat de eerste uitwedstrijd na de versoepelingen daarom nu noodgedwongen zonder onze supporters gespeeld gaat worden, is een hard gelag', laat de club weten.

Sportief gezien gaat het PEC juist voor de wind, na het behalen van tien punten in de eerste vier competitieduels van 2022. Voor de wedstrijd tegen Heracles ontvangt het zondag FC Groningen, mits de weersomstandigheden het toestaan.