Bangura maakt Kuip-droom via omweg waar: 'Magisch, mag ik eindelijk ervaren'

Bangura maakt Kuip-droom via omweg waar: 'Magisch, mag ik eindelijk ervaren'

18-02-2022 19:45
27

Alex Bangura heeft jarenlang in de jeugdopleiding van Feyenoord rondgelopen, maar wist de stap naar De Kuip nooit te zetten. Zondagmiddag zal hij dan toch nog in het iconische stadion spelen, als speler van SC Cambuur.

De dit seizoen uitblinkende linksback komt heel wat bekende namen tegen: onder meer Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Tyrell Malacia en Orkun Kökcü waren zijn ploeggenoten in de Feyenoord-jeugd. "Op voorhand is het voor mij heel bijzonder, want ik kom op de plek waar het voor mij allemaal begonnen is. Dat is speciaal", blikt hij in gesprek met Voetbal International vooruit. "De Kuip heeft iets magisch. Dat heb ik meegemaakt als supporter en ballenjongen, dit weekend mag ik het gaan ervaren als speler."

Wedden

Meer odds

Afgezien van het decor wordt Feyenoord-uit voor Bangura echter een wedstrijd als alle andere. "Zodra het fluitsignaal gaat, is het voor mij ook gewoon weer een wedstrijd waarin gepresteerd moet worden. Natuurlijk gaan wij er als underdog heen, maar als wij ons spel spelen en ons plannetje uitvoeren, maken wij gewoon kans."

Zondag wordt er om 14.30 uur afgetrapt in Rotterdam-Zuid. Feyenoord en Cambuur zijn momenteel de nummers drie en negen van de Eredivisie.