Utrecht en Vitesse spelen gelijk in kletsnatte Galgenwaard, duel tweemaal gestaakt

20-02-2022 19:12 Laatste update: 22:23
126

Er gebeurde zondag erg veel in De Galgenwaard, maar FC Utrecht en Vitesse hebben elkaar in evenwicht gehouden (1-1). Moussa Sylla en Danilho Doekhi maakten de twee treffers van de wedstrijd, die twee keer tijdelijk gestaakt werd.

De omstandigheden bij Utrecht-Vitesse waren allesbehalve ideaal. Door hevige regenval was het veld in De Galgenwaard dramatisch. Dat ondervond Vitesse in de veertiende minuut: Jacob Rasmussen gaf toen een terugspeelbal, die bleef hangen in een plas op het veld. Sylla wist daarvan te profiteren door Houwen met geluk te verschalken: 1-0.

Na 25 minuten werd de wedstrijd ontsierd door incidenten op de tribunes. Vanuit het uitvak gooiden Vitesse-fans met vuurwerk, waardoor scheidsrechter Allard Lindhout de wedstrijd stillegde. Toen de spelers naast het veld stonden, misdroegen de supporters van Utrecht zich ook: ze staken eveneens vuurwerk af en gooiden dit richting de Vitesse-aanhang, waardoor er een vuurwerkbekogeling van beide kanten ontstond. Lindhout besloot daarop om iedereen naar binnen te halen en de wedstrijd tijdelijk te staken.

Uiteindelijk werd het duel na een flinke onderbreking weer hervat. Het veld werd steeds slechter en beide ploegen wisten niet meer te scoren in de eerste helft. In het tweede bedrijf werd Vitesse steeds sterker. De gelijkmaker hing in de lucht, tot Adrian Grbić het veld met rood moest verlaten. De spits deelde een elleboogstoot uit aan Mike van der Hoorn.

Daarna was Utrecht een aantal keer dicht bij de 2-0, maar die kansen werden om zeep geholpen. Een kleine tien minuten voor tijd was het volgende veelbesproken moment daar: Loïs Openda werd gevloerd in de zestien van Utrecht, maar kreeg geen penalty. De VAR wilde daar verandering in brengen, maar Lindhout hield zijn poot stijf. In de blessuretijd was de gelijkmaker toch nog daar: aanvoerder Doekhi kopte de bal achter doelman Fabian de Keijzer.

Die treffer zorgde echter weer voor ongeregeldheden: de fans van Vitesse gooiden opnieuw vuurwerk op het veld, waardoor Lindhout de wedstrijd voor de tweede keer stil moest leggen. De supporters van Utrecht zochten vervolgens de confrontatie met de bezoekende fans, door massaal richting het uitvak te gaan. De laatste minuten van de wedstrijd konden uiteindelijk uitgespeeld worden.

Daardoor spelen Utrecht en Vitesse gelijk in een modderige Galgenwaard. De Domstedelingen blijven daardoor zevende in de Eredivisie, waardoor ze niet over Vitesse heengaan. De Arnhemmers staan zesde.