Kraay breekt tijdens liveregistratie Utrecht-Vitesse in met besluit burgemeester

Kraay breekt tijdens liveregistratie Utrecht-Vitesse in met besluit burgemeester

20-02-2022 19:22 Laatste update: 19:55
28

FC Utrecht-Vitesse is zondagmiddag twee keer gestaakt wegens ongeregeldheden. De laatste onderbreking was drie minuten voor tijd, maar de lokale autoriteiten besloten om de wedstrijd alsnog door te laten gaan. 

In de eerste helft werd de wedstrijd al tijdelijk gestaakt nadat er vuurwerk vanaf de tribunes werd gegooid. Toen dat in de blessuretijd alsnog gebeurde, was het wachten op de beslissing van arbiter Allard Lindhout. Die verklaarde voor de camera van ESPN dat er gewacht moest worden op wat burgemeester Sharon Dijksma zou beslissen.

Wedden

Meer odds

Beide teams speelden, ondanks de onrust in en rondom De Galgenwaard, de wedstrijd alsnog uit en tijdens de liveregistratie verklaarde verslaggever Hans Kraay junior het besluit van de lokale autoriteiten. "De burgemeester heeft gezegd: laat maar zo snel mogelijk afgelopen zijn, dan kan iedereen naar huis. Als het nog eens misgaat, dan is het definitief staken."

Dat gebeurde niet en de wedstrijd eindigde in 1-1, maar dat was bijzaak. Tijdens de wedstrijd was het al onrustig rondom het uitvak: een groep FC Utrecht-fans leek de confrontatie te willen zoeken met de meegereisde Vitesse-aanhang.