Gorré adviseert Ajax voor CL-clash: 'Daar kunnen ze Benfica treffen'

Gorré adviseert Ajax voor CL-clash: 'Daar kunnen ze Benfica treffen'

23-02-2022 13:25
39

Kenji Gorré denkt dat Ajax in het bijzonder op moet passen voor twee spelers van Benfica. De vleugelaanvaller van Boavista wijst Alejandro Grimaldo en Darwin Núñez aan als de uitblinkers van de Portugese topclub.

De vleugelverdedigers van Benfica zoeken graag de aanval, weet Gorré. "Ze hebben Lazaro en Grimaldo. Zij worden veel gebruikt in het spel van Benfica", zegt hij tegen ESPN. "De linksback Grimaldo vooral. Ze proberen hem in de eerste fase aan de bal te krijgen. Zodat hij eventueel een snelle voorzet kan geven. Hij gaat ook vaak naar binnen en is erg betrokken in het spel. Hij gaat naar voren en creëert kansen."

Ook Núñez vormt vanzelfsprekend een gevaar voor de Amsterdammers. "Ja hij doet het goed. Echt goed", zegt Gorré over de Uruguayaanse spits. "Hij scoort veel en heeft zelfvertrouwen. Maar ze hebben ook veel kwaliteiten in het middenveld. Ze hebben João Mario en Abel Taarabt, die ik echt top vind en goed vind spelen. Met hun ervaring achterin met Jan Vertonghen en Otamendi hebben ze ook daar kracht.

Volgens Gorré fungeren de Benfica-fans als twaalfde man in het Estádio da Luz. "Maar met de kwaliteiten die Ajax heeft, zullen ze altijd kansen krijgen. Ik denk dat Ajax heel veel kwaliteit heeft. Ze hebben op de flanken en het middenveld veel kracht. The third man run, noemen we dat in Engeland. Ik denk dat ze daarmee Benfica pijn kunnen doen. Met Sébastien Haller in het midden, iemand die eronder komt en dan iemand die diep loopt. Daar denk ik dat Ajax Benfica kan treffen."

Gorré gaf bij Rondo al aan dat Benfica ook fouten maakt als ze onder druk worden gezet.