Gelderse derby is weer voor Vitesse: NEC met ruime cijfers van het veld geveegd

27-02-2022 14:06 Laatste update: 14:08
63

Vitesse heeft ook de tweede Gelderse derby van het seizoen gewonnen. In een wedstrijd met twee gezichten wisten de Arnhemmers uiteindelijk soeverein af te rekenen met rivaal NEC: het werd in het GelreDome 4-1, Alois Oroz werd de held van de middag.

Eerder dit seizoen won Vitesse met 0-1 op bezoek bij NEC. De Nijmegenaren waren dus gebrand op revanche in de nieuwe editie van de Gelderse derby. In het GelreDome, waar opvallend genoeg veel lege plekken te zien waren, begon de thuisploeg een stuk sterker aan de wedstrijd. Vitesse kreeg goede kansen, terwijl NEC amper gevaarlijk werd.

NEC wist de rust echter zonder kleerscheuren te halen: na de eerste helft stond de brilstand nog op het scorebord. In het tweede bedrijf kwam daar na vijf minuten verandering in: NEC kwam verrassend en tegen de verhouding in op voorsprong, door een goal van invaller Mikkel Duelund. De Dynamo Kiev-huurling kreeg de bal cadeau van Eli Dasa en stond na zijn treffer stil bij de oorlog in Oekraïne.

De treffer van NEC schudde Vitesse wakker: ruim vijf minuten na de 0-1 was de wedstrijd volledig omgedraaid. Danilho Doekhi en Alois Oroz scoorden allebei uit een corner, waardoor Vitesse verdiend aan de leiding ging.

Na de Arnhemse treffers barstte het spektakel los. Vitesse bleef aanvallen, terwijl NEC ook uit zijn schulp kroop. De Arnhemmers trokken uiteindelijk aan het langste eind, doordat Oroz op prachtige wijze zijn tweede treffer van de middag maakte en Thomas Buitink ook zijn goaltje meepikte. Daarmee bepaalde de het duo de einstand op 4-1.

Door de overwinning geeft Vitesse de knappe prestatie tegen Rapid Wien een passend vervolg. De ploeg van Thomas Letsch staat nu zesde op de ranglijst. NEC zakt door de nederlaag af naar de negende plek.