Vitesse onder vuur: 'Het blijft doodstil in Arnhem en dat is eigenlijk heel raar'

Vitesse onder vuur: 'Het blijft doodstil in Arnhem en dat is eigenlijk heel raar'

01-03-2022 12:05
98

Vitesse moet zich uitspreken tegen de Russische invasie in Oekraïne, vindt Chris Woerts. De sportmarketeer stelt dat de Arnhemse club niet stil kan blijven.

Vitesse heeft met Valeri Oyf een Russische eigenaar. Daarnaast zitten er twee Russen in de raad van commissarissen. "Het blijft doodstil in Arnhem. En dat is eigenlijk heel raar, want meneer Oyf zuivert ieder jaar de grote tekorten aan bij Vitesse. Dat gaat om vijf, zes miljoen per jaar. Waarom hij dat doet, weet eigenlijk niemand", zegt Woerts bij Powned. "Ik heb altijd geleerd: gratis geld bestaat niet, maar blijkbaar bij Vitesse wel."

Oyf hult zich vijf dagen na de inval van Rusland nog steeds in nevelen. Woerts: "Hij heeft nog geen standpunt ingenomen, dat hoort eigenlijk niet. Ook Vitesse hoort zich uit te spreken tegen de oorlog in Oekraïne. Ze moeten gewoon op eigen benen durven staan en zeggen: Jongens, wij zijn ook tegen de oorlog in Oekraïne. Wij zijn blij met het geld van Oyf, maar Oyf moet ook zijn standpunt helder maken voor ons."

Tekst gaat door onder video

De bekende Vitesse-supporter Marcel van Roosmalen voert de laatste dagen de druk op. In zijn Studio Voetbal-item De Korte Corner zei hij zondagavond: "Laat Oyf de club teruggeven aan Arnhem en laat deze oorlog aanleiding zijn om het bezit van voetbalclubs te verbieden. Weg met zogenaamde weldoeners. Tyf lekker op."