Gravenberch: 'Ik heb het er over met mijn ouders, maar houd ik voor mezelf'

Gravenberch: 'Ik heb het er over met mijn ouders, maar houd ik voor mezelf'

04-03-2022 07:56
41

Ryan Gravenberch wil na afloop van de bekerzege op AZ weinig kwijt over een contractverlenging bij Ajax. De negentienjarige middenvelder laat weten dat zaakwaarnemer Mino Raiola nog wel in gesprek is met Ajax.

"Ik wist dat deze vraag zou komen", lacht Gravenberch op de persconferentie. Zijn huidige verbintenis loopt medio 2023 af en hij lijkt niet te gaan bijtekenen in de Johan Cruijff Arena. "Mijn zaakwaarnemer is daar mee bezig. Ik focus mij op het voetballen. Ik heb het er over met mijn ouders en mijn zaakwaarnemer, maar dat houd ik lekker voor mezelf."

Gravenberch was donderdag één van de uitblinkers bij Ajax tijdens de 2-0 zege op AZ. Daarmee sloot de jonge Oranje-international een mindere periode af, nadat hij na een coronabesmetting op de bank was beland. "Ja dat was wel moeilijk voor me. Ik heb nog nooit echt op de bank gezeten. Dat dit dan gebeurt, was wel even mentaal lastig voor me. Maar je moet zorgen dat als je er staat, dat je ready bent. Nu had ik weer een basisplek. Ik denk dat ik het wel goed heb ingevuld."

Gravenberch geeft toe dat het frustrerend was dat hij zonder klachten thuis zat, maar hield er niet meteen rekening mee dat hij zijn basisplaats zou verliezen. "We hebben spelers met heel veel kwaliteiten, maar dat zie je niet gelijk gebeuren. Als je dan thuis zit zonder klachten, dan word je wel een beetje gek van binnen. Toen ik terugkwam heeft Erik ten Hag uitgelegd waarom ik niet speelde. Het was eigenlijk een beetje 'never change a winning team'."