Update: Opmerkelijke reactie Bazoer na bevestiging Vitesse: 'Fake news'

Update: Opmerkelijke reactie Bazoer na bevestiging Vitesse: 'Fake news'

05-03-2022 17:21 Laatste update: 17:20
144

Riechedly Bazoer is tijdens de wedstrijd tussen Vitesse en PSV in de rust aangevallen door een dronken sponsor. De directie van de Arnhemmers bevestigt tegenover De Gelderlander het voorval en heeft de 25-jarige verdediger excuses aangeboden. 

De reeks incidenten bij Vitesse stapelen zich op. Vrijdagavond werd het duel met Sparta Rotterdam al gestaakt, nadat doelman Maduka Okoye werd belaagd door een Vitesse-aanhanger en er een vuurwerkbom ontplofte. Zaterdagmiddag komt het nieuws naar buiten dat Bazoer op 12 februari is aangevallen door een sponsor. De clubleiding van Vitesse is radeloos. "Immens gênant", reageert algemeen directeur Pascal van Wijk tegenover De Gelderlander. "Die man is geroyeerd als sponsor. Die willen we hier nooit meer zien."

Wedden

Meer odds

Bazoer werd tegen PSV in de rust gewisseld en kwam de sponsor bij toeval tegen. Hij drong door tot een plek in de catacomben, die normaal is afgesloten voor publiek. "We zijn zeer geschokt", aldus Van Wijk. 

Vitesse heeft dit seizoen al 115.000 euro aan boetes van de UEFA ontvangen na ongeregeldheden in de Conference League. Na eerder supportersgeweld was er ook geen uitpubliek welkom tegen Rapid Wien. De verwachting is dat de Arnhemmers voor de misstanden tijdens de wedstrijd tegen Sparta ook beboet worden. "Van de straffen die we krijgen opgelegd, kunnen we gewoon een speler halen", foetert de algemeen directeur.

Update: Het Bazoer-incident krijgt nog een opmerkelijk staartje. Vitesse heeft de aanvaring met de sponsor dus bevestigd, maar de vrije verdediger laat via Instagram Story weten dat er sprake is van 'fake news'.