Heerenveen pakt eerste puntje van het jaar in duel tussen minste clubs van 2022

05-03-2022 18:20
103

De minst presterende Eredivisie-clubs van 2022 hebben zaterdagmiddag de degens gekruist in Tilburg. De sfeer in het Koning Willem II Stadion was opperbest, maar de wedstrijd tussen Willem II en sc Heerenveen had weinig om het lijf: 0-0 was de niet onlogische eindstand.

Willem II had na de jaarwisseling slechts één wedstrijd gewonnen, terwijl Heerenveen zijn laatste punt in 2021 had gepakt. In de eerste helft speelde Willem II met net iets meer vertrouwen dan de gasten, maar heel veel kansen leverde dat niet op. Jizz Hornkamp testte Erwin Mulder en aan de andere kant werd Timon Wellenreuther aan het werk gezet door Tibor Halilovic. Op slag van rust kreeg Görkem Saglam de eerste serieuze kans: zijn schot leek op weg naar de bovenhoek, Mulder voorkwam echter de 1-0 met een knappe save.

Ook in de tweede helft moest de ervaren sluitpost Heerenveen een paar keer op de been houden, bij een inzet van Hornkamp en een kopbal van Mats Köhlert. In de slotfase begon Heerenveen juist wat meer aan te dringen: Sven van Beek leek zijn oude club al koppend pijn te doen, maar Köhlert hielp landgenoot Wellenreuther een handje op de lijn. Dries Saddiki waagde aan de overkant zijn kans, terwijl Heerenveen de bal net niet goed zag vallen bij een inzet van Thom Haye. De laatste kans was voor Halilovic, maar ook hij kon de patstelling niet doorbreken.

Een doelpuntloos gelijkspel bleek onafwendbaar en vooral Willem II schiet niet veel op met de 0-0. De Tricolores vergroten het verschil met nummer zestien Fortuna Sittard naar drie punten, maar de Limburgers hebben nog twee wedstrijden tegoed. Heerenveen komt op 26 punten en heeft iets meer marge ten opzichte van de degradatiestreep.