Supportersvereniging Vitesse onderneemt actie: 'Moeten we de kop indrukken'

Supportersvereniging Vitesse onderneemt actie: 'Moeten we de kop indrukken'

07-03-2022 15:39 Laatste update: 16:05
59

De Supportersvereniging Vitesse walgt van de incidenten die in en rondom de wedstrijd tegen Sparta hebben plaatsgevonden. Voorzitter Roderik van Veelen gaat dinsdag met meerdere partijen om tafel om misstanden als die tegen de Rotterdammers tegen te gaan.

Afgevaardigden van de club en fans gaan met elkaar het gesprek aan. "We willen weten wat er leeft, in gesprek blijven en de fans begrijpen", stelt Van Veelen tegenover De Telegraaf. "Er zijn nieuwe generaties, jonge groepen met een bepaalde bewijsdrang. Er moet meer bewustwording ontstaan dat op deze manier het imago van Vitesse schade oploopt. En dat gedrag moeten we de kop indrukken."

Wedden

Meer odds

In een statement liet de supportersvereniging al weten dat 'woede overheerst' na de incidenten tegen Sparta. Door wat er gebeurd is ligt Vitesse, wat Van Veelen betreurt, onder een vergrootglas. Het is volgens de voorzitter van de vereniging dan ook tijd om in te grijpen. "We willen niet alleen afstand nemen, maar ook actie ondernemen. Oftewel: niet alleen roepen, maar ook doen. Er is een hoop werk aan de winkel."