'Mensen hebben het over Messi, Ronaldo, maar als liefhebber zeg je Nouri'

'Mensen hebben het over Messi, Ronaldo, maar als liefhebber zeg je Nouri'

08-03-2022 07:53
147

Rayane Bounida kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan bij Ajax. De net zestienjarige spelmaker, die komende zomer overkomt van RSC Anderlecht, kan niet wachten om Ryan Gravenberch te ontmoeten, maar Abdelhak Nouri is zijn 'absolute idool'.

Bounida tekende maandag een contract tot medio 2025 bij Ajax. "Ik was gespannen. Ik ben blij dat het nu over is, ik ben zeker tevreden", laat het toptalent weten aan Ajax TV. "Het eerste doel is minuten maken in Ajax O17. Daarna maak ik misschien minuten in de Youth League, dat is een droom."

Bounida stelt zichzelf ook voor aan de Amsterdamse fans. "Ik ben een aanvallende middenvelder die kan scoren en assists kan geven. Ik ben tweebenig, technisch, heb een goed speloverzicht, kan ook goed koppen en heb een goede steekpass."

De jonge Belg kan niet wachten om Ryan Gravenberch te ontmoeten. "Dat is een idool van mij, samen met Antony. Ik hou van zijn speelstijl." Iemand anders springt er echter bovenuit. "Abdelhak Nouri. Al voor datgene wat er gebeurd is, keek ik naar zijn filmpjes. Mensen hebben het wel over Messi, Neymar en Ronaldo, maar als je een echte voetballiefhebber bent, zeg je Appie."