Van der Vaart heeft moeite met Guardiola: 'Hij is geen trainer van Esjberg'

Van der Vaart heeft moeite met Guardiola: 'Hij is geen trainer van Esjberg'

09-03-2022 21:58 Laatste update: 22:21
23

Rafael van der Vaart kijkt met gemengde gevoelens naar Pep Guardiola. De analist kent de geschiedenis van de Spaanse succescoach, maar verwacht meer van hem bij Manchester City

City heeft bij rust nog niet gescoord tegen Sporting CP en in de Ziggo-studio wordt de mening gedeeld dat alleen Guardiola lijkt te willen winnen. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik het een druktemaker vindt", stelt Van der Vaart. "Maar elke speler die met hem gewerkt heeft, vraag het bijvoorbeeld aan Arjen Robben, zegt dat-ie nooit zo'n goede trainer heeft gehad."

"Het schijnt een geweldenaar te zijn, maar het wordt tijd dat hij de Champions League met City wint", vervolgt de 109-voudig international. Guardiola won de Champions League voor het laatst in 2011 met FC Barcelona en won hem tijdens zijn dienstverband bij Bayern München nooit. Van der Vaart is kritisch. "Hij is geen trainer van Esjberg fB. Daar moet je de hand van de trainer zien", grapt hij vlak na zijn aanstelling als trainer van de Deense ploeg. 

"Bij City is het makkelijk om trainer te zijn. Kampioen word je al gauw. Er moet meer komen van hem", besluit Van der Vaart.