Slot baalt van Feyenoord ondanks 2-5 zege: 'Vervelend en frustrerend'

Slot baalt van Feyenoord ondanks 2-5 zege: 'Vervelend en frustrerend'

11-03-2022 07:07 Laatste update: 07:16
42

Feyenoord-trainer Arne Slot is ondanks de ruime zege op Partizan Belgrado niet geheel tevreden over zijn ploeg. Hij baalt na afloop van de 2-5 overwinning in Servië vooral van de tegengoals.

Slot begint nog positief over het optreden van Feyenoord in het duel in de achtste finale van de Conference League. "Over het spel was ik heel erg tevreden. We waren constant in staat om de vrije man te vinden op het middenveld en wisten het spel te versnellen naar de zijkanten. Onze vleugelaanvallers waren erg dreigend, vooral Luis Sinisterra", zegt de coach tegen ESPN.

Door het goede spel gaf Feyenoord weinig kansen weg, aldus Slot. "Maar ze krijgen tweeënhalve kans en het zijn twee goals. Ik vind het vervelend en frustrerend dat we constant geen recht doen aan de veldverhoudingen. Dat we twee keer achter hebben gestaan in deze wedstrijd, dat is echt onnodig. We komen dit seizoen continu terug, maar ik heb na de wedstrijd gezegd: het zou ook weleens prettig zijn als jullie me dat een keer níét laten zien."

Feyenoord kwam in zijn laatste vier duels telkens op achterstand. "Onze tegenstander was in mijn beleving nergens vandaag, maar we hebben ze twee keer de enorme energie van een voorsprong gegeven. Dat moet je niet onderschatten, want dan merk je dat het stadion er weer achter gaat staan", aldus Slot. "We kunnen onszelf elk moment in de vingers snijden. De doen we de laatste weken, en misschien het hele seizoen al, te vaak."

De return in Rotterdam is volgende week donderdag. Feyenoord speelt zondag in de Eredivisie eerst tegen PEC Zwolle.