Ook tweede bezoek aan Noord-Brabant levert Heerenveen oersaaie 0-0 op

Ook tweede bezoek aan Noord-Brabant levert Heerenveen oersaaie 0-0 op

12-03-2022 22:52
35

SC Heerenveen heeft in Noord-Brabant ook zijn tweede punt van 2022 binnengehaald: zeven dagen na de 0-0 op bezoek bij Willem II werd er ook tegen RKC Waalwijk niet gescoord. Die uitslag was geen onlogische, na een bijzonder armetierige vertoning in het Mandemakers Stadion.

RKC had doelman Etienne Vaessen terug, terwijl Joost van Aken bij Heerenveen als basisspeler zijn Eredivisie-rentree maakte. Beide ploegen vonden voor rust een aantal keer het zijnet en Heerenveen kreeg de grootste kans: Anthony Musaba kwam oog in oog met Vaessen, die echter als winnaar uit de strijd kwam.

De tweede helft verliep volgens hetzelfde beeld: Heerenveen maakte in een weinig vermakelijke wedstrijd nog de meeste aanspraak op een doelpunt. Musaba was opnieuw dreigend, Sydney van Hooijdonk had geen succes met een afstandspoging en Nick Bakker raakte zelfs de lat. De 0-0 kwam echter niet meer van het bord af, mede doordat Jurriën Gaari in de blessuretijd nog namens RKC de lat raakte.

Heerenveen stijgt door de remise zowaar twee plekken op de ranglijst: de ploeg van Ole Tobiasen houdt RKC op drie punten afstand, klimt over Heracles Almelo heen en duwt Go Ahead Eagles zowaar op doelsaldo van plek elf. RKC komt op 24 punten, twee meer dan nummer vijftien Willem II, vier meer dan Sparta en PEC Zwolle en vijf meer dan hekkensluiter Fortuna Sittard. Al die clubs hebben echter één of meerdere wedstrijden minder gespeeld, waardoor RKC nog lang niet veilig is.