Ajax in voordeel ten opzichte van PSV: 'Als je dan uit de vormcrisis komt...'

Ajax in voordeel ten opzichte van PSV: 'Als je dan uit de vormcrisis komt...'

14-03-2022 13:10
59

Kenneth Perez en Arnold Bruggink zetten hun geld in de titelstrijd in de Eredivisie op Ajax, maar houden een flinke slag om de arm. Het tweetal ziet PSV verrassend terugkomen, mede door een mindere fase van de Amsterdammers. 

Bij Dit was het Weekend op ESPN worden de resterende programma's van Ajax en PSV naast elkaar gelegd. Daaruit wordt geconcludeerd dat de zwaarte van de schema's elkaar niet veel ontlopen. "Een ander ding: gaat Ajax door in de Champions League? Gaat PSV door in de Conference League?", rept Bruggink. "Stel dat PSV eruit vliegt, kan het zich week na week focussen op de Eredivisie."

Bruggink krijgt bijval van Perez, die het 'vooral heel knap vindt' dat PSV nog meedoet om de landstitel. "Op dit moment is PSV beter in vorm dan Ajax, in de competitie", aldus de Deen. "Ajax speelt gewoon heel moeizaam. Maar dat is het voordeel: als je wel wint en je komt uit de vormcrisis...", doelt de analist op de in de slotfase gewonnen wedstrijden tegen RKC Waalwijk (3-2) en SC Cambuur (2-3).