Ten Hag denkt terug aan eerste duel met Benfica: 'Moeten we slimmer in zijn'

Ten Hag denkt terug aan eerste duel met Benfica: 'Moeten we slimmer in zijn'

15-03-2022 20:52 Laatste update: 20:56
11

Erik ten Hag heeft er alle vertrouwen in dat zijn Ajax de kwartfinales van de Champions League gaat bereiken ten koste van Benfica. De oefenmeester gaat ook kort in op zijn keuze voor Edson Álvarez op het middenveld.

Ajax stapte na de wedstrijd in Lissabon met een 2-2 gelijkspel van het veld. Ten Hag zag dat er meer in had gezeten destijds, maar was alsnog tevreden. "We kwamen daar twee keer op voorsprong en hadden de 3-1 moeten maken. Daarna hebben we ook wel wat verkeerd gedaan. Maar 2-2 was een goed resultaat", begint de trainer in gesprek met Ziggo Sport.

Wedden

Meer odds

Vooral het feit dat Ajax bij een 1-2 voorsprong veelvuldig de aanval bleef zoeken en de organisatie af en toe ontbrak in de achterhoede, zorgt voor ontevredenheid bij Ten Hag. "Daar moeten we slimmer in zijn. Ik verwacht van de meer ervaren jongens op het veld dat ze dat gaan regelen, dat ze niet in de hectiek meegaan en dat ze de ruimtes zien."

Ten Hag kiest dinsdagavond voor een middenveld met Álvarez, Ryan Gravenberch en Steven Berghuis. "We hebben keuzes. Meestal gaat het op een natuurlijke wijze. Voor deze wedstrijd, in deze opstelling, zijn we op het middenveld het beste", aldus de Ajax-trainer, die verwacht dat zijn ploeg een goede kans maakt. "Als wij goed zijn, dan heb ik er alle vertrouwen in dat we ze kunnen verslaan."