'Dost dicht bij Eredivisie-rentree: Schreuder bracht spits op andere gedachten'

'Dost dicht bij Eredivisie-rentree: Schreuder bracht spits op andere gedachten'

16-03-2022 07:14
19

Bas Dost was in de winterse transfperiode dicht bij een terugkeer naar sc Heerenveen. De aanvaller van Club Brugge was in de eerste seizoenshelft niet zeker van een basisplaats, waardoor hij niet onwelwillend tegenover een vertrek stond. De komst van Alfred Schreuder hield Dost binnenboord. 

Hoewel Dost vorig seizoen in het kampioensjaar een belangrijke schakel was bij Club Brugge, kreeg hij dit seizoen onder de naar AS Monaco vertrokken Philippe Clement steeds minder kansen in de punt van de aanval. Gezien zijn aflopende contract werd Dost al bij een aantal clubs genoemd in de winterstop. "Er ging een gerucht rond, waarvan ik nu weet dat het echt waar is geweest: Heerenveen was in de winterstop erg dicht bij een transfer van Dost", onthult clubwatcher Jaap Friso bij Radio Camataru.

De onderhandelingen stokten, toen Schreuder begin 2022 instapte als trainer van Blauw-Zwart. "Er was al een akkoord, maar toen kwam Schreuder", weet Friso. Onder de Nederlandse trainer leefde Dost de eerste weken op, maar inmiddels ruimt Schreuder ook geen basisplek meer in voor Dost. In de laatste vijf competitiewedstrijden kwam de spits in totaal 27 minuten in actie.

Het contract van Dost bij Club Brugge loopt door tot medio dit jaar. De kans is waarschijnlijk dat hij na dit seizoen vertrekt uit België.