Danjuma blaast Juventus weg en vestigt clubrecord: 'Grootste uit mijn carrière'

Danjuma blaast Juventus weg en vestigt clubrecord: 'Grootste uit mijn carrière'

17-03-2022 07:25 Laatste update: 07:37
16

Arnaut Danjuma kan zijn geluk niet op na de imponerende Champions League-zege van Villarreal op Juventus (0-3). De aanvaller bepaalde de eindstand op 0-3 in Turijn en kan het amper geloven.

Villarreal nam in de slotfase afstand van Juventus. Danjuma maakte in de blessuretijd de vernedering compleet met een rake strafschop. Hij is de eerste speler van Villarreal die goed is voor zes doelpunten in één Champions League-seizoen. "De geschiedenisboeken in? Dan mag ik mezelf wel een schouderklopje geven", lacht Danjuma breeduit voor RTL7-camera.

Al voor de Champions League-return stond Danjuma te genieten. "Er zijn bepaalde momenten in het voetbal die je echt moet omarmen. Zo'n wedstrijd... Misschien was dit wel de grootste uit mijn carrière. Ik was gretig om me te laten zien, ik wil me gewoon heel graag bewijzen op het hoogste niveau. Ik ben blij met de kans die Villarreal me gegeven heeft. Als ik dan het veld oploop, geniet ik een beetje van binnen."

Danjuma prijst zich gelukkig. "Ik heb mijn huiswerk goed gedaan en heel veel beelden bekeken met onze spitsentrainer. En Unai (Emery, red.) is een tactisch meesterbrein. Of ik je een appje stuur als ik stop met lachen? Is goed. Volgend jaar dus, haha."