'Misschien dat transfers een rol gaan spelen bij Ajax, wij zien maar de helft'

'Misschien dat transfers een rol gaan spelen bij Ajax, wij zien maar de helft'

18-03-2022 12:07
33

Jan van Halst ziet dat Ajax de laatste weken niet in grootse doen is. De oud-speler van de Amsterdammers en huidig analist van Ziggo Sport vermoedt dat transferperikelen mogelijk een rol spelen binnen de ploeg van coach Erik ten Hag.

Van Halst denkt niet dat De Klassieker tegen Feyenoord zondag beslissend wordt voor de titelstrijd. "Daarvoor zijn Ajax en PSV nog te wisselvallig", zegt hij tegen Voetbal International. "Feyenoord tel ik niet eens meer mee voor de titelstrijd. Voor hen is het meer een prestigewedstrijd waarin ze kunnen laten zien dat ze een topduel kunnen winnen. Als Feyenoord wint, kunnen ze Ajax een flinke hak zetten in de titelstrijd. Maar ik denk dat dat meer leeft bij Het Legioen dan bij de spelers."

"Ajax lijkt ondertussen een motivatieprobleem te hebben, met de nederlaag tegen Go Ahead Eagles en een zege met de hakken over de sloot tegen RKC en Cambuur", vervolgt Van Halst, die stelt dat de klad erin zit. "In het begin van het seizoen leken ze iedere wedstrijd wel even met 5-0 te winnen. Maar in topwedstrijden staat Ajax er meestal wel."

"Misschien dat transfers in deze fase van het seizoen een rol gaan spelen. Noussair Mazraoui vertrekt, aan Antony wordt getrokken. Dat gebeurt achter de schermen, wij zien er maar de helft van", besluit de voormalig middenvelder.