Schöne vol ongeloof na VAR-misser, Kamphuis biedt excuses aan bij NEC

Schöne vol ongeloof na VAR-misser, Kamphuis biedt excuses aan bij NEC

20-03-2022 07:07
109

Voor de derde wedstrijd op rij voelt NEC zich benadeeld door de VAR. Aanvoerder Lasse Schöne begrijpt niet dat scheidsrechter Jochem Kamphuis niet naar het scherm werd geroepen na een handsbal van Sparta-verdediger Adil Auassar.

Volgens Schöne hadden de Nijmegenaren een strafschop verdiend. "Hé, maar jongens...", uit hij zijn ongeloof als hij de beelden ziet bij ESPN. "Dit is toch heel duidelijk hands? Hij blokt het schot op goal met zijn hand. Ik ga er niets meer over zeggen, want dan ga ik dingen zeggen. We lachen erom, maar dit is toch overduidelijk? Een schot op goal gaat tegen zijn hand aan, of tegen zijn elleboog. Die is uitgestoken. Kom op hé..."

Het was voor de derde keer op rij raak voor NEC. Tegen AZ werd een treffer van Jesper Karlsson goedgekeurd ondanks hands, terwijl Souffian El Karouani een zwaar bestrafte rode kaart kreeg tegen FC Groningen. "Dit is ongelooflijk. Welke de ergste was? Ik vind ze alle drie erg, want ze zijn alle drie overduidelijk."

NEC bleef steken op een 0-0 gelijkspel tegen Sparta. "Het ligt niet alleen aan de VAR, we hadden zelf ook meer moeten creëren. Maar dit soort dingen helpen wel, als we toch vijfhonderd camera's in het stadion hebben. Het is ongelooflijk. Ik kan er alleen maar om lachen. Misschien waren ze naar de wc in Zeist, daar leek het wel op."

Kamphuis biedt excuses aan
Kamphuis bood na afloop zijn excuses aan bij NEC-trainer Rogier Meijer, meldt de Gelderlander. De arbiter gaf toe dat hij de bal op de stip had moeten leggen. "Dat het weer gebeurt, is heel vervelend. Het was een redelijk beslissend moment in de wedstrijd, maar we draaien het niet meer terug", stelt Meijer.