Heerenveen legt Van Wonderen vast: 'Heel goed gevoel bij de club en het plan'

Heerenveen legt Van Wonderen vast: 'Heel goed gevoel bij de club en het plan'

21-03-2022 12:02 Laatste update: 12:06
34

Kees van Wonderen wordt definitief de nieuwe trainer van sc Heerenveen. De huidige oefenmeester van Go Ahead Eagles tekent een contract voor twee seizoenen in het Abe Lenstra Stadion, maken de Friezen bekend.

"Ik ben uiteraard ontzettend blij dat ik de nieuwe hoofdtrainer van sc Heerenveen word", vertelt de 53-jarige Van Wonderen. "Ik heb een heel goed gevoel bij de club, bij het plan en waarom ze voor mij kiezen. Daar ben ik heel positief over. Ik heb vanaf het begin gezegd dat ik op zoek ben naar een uitdaging en die uitdaging ligt er in Friesland zeker."

Van Wonderen benadrukt wel dat hij eerst goed wil afsluiten in Deventer. "Nu ligt mijn focus nog volledig bij Go Ahead Eagles, waar ik twee jaar geleden aan een mooi avontuur ben gestart." Met Kowet promoveerde hij afgelopen seizoen naar de Eredivisie. Daarin bezet de club nu een verdienstelijke twaalfde plaats, waarmee nog een jaar op het hoogste niveau dichtbij is.

Bij Heerenveen neemt Van Wonderen komende zomer het stokje over van Ole Tobiasen, die de honneurs waarneemt sinds het ontslag van Johnny Jansen. "Kees heeft een heel duidelijke voetbalvisie die aansluit bij hoe wij naar de voetbaltechnische toekomst van Heerenveen kijken", reageert technisch manager Ferry de Haan. "Hij is een realistische trainer die bij Go Ahead heeft aangetoond met plezier en lef het maximale uit de ontwikkeling van spelers en het team te kunnen halen en zodoende waarde op het veld creëert."

"We zijn blij dat Kees ervoor heeft gekozen om zijn carrière bij Heerenveen een vervolg te geven. Samen met ons heeft hij de ambitie om stapsgewijs weer richting de plekken door te groeien die recht geven op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal", besluit De Haan, die bij Feyenoord nog samenspeelde met Van Wonderen. Ze wonnen onder meer de UEFA Cup in 2002.