Van Hintum krijgt duidelijkheid van FC Groningen: 'Ik ben teleurgesteld'

Van Hintum krijgt duidelijkheid van FC Groningen: 'Ik ben teleurgesteld'

21-03-2022 13:58
56

Bart van Hintum vertrekt aan het einde van het seizoen bij FC Groningen. De 35-jarige verdediger krijgt geen nieuw contract bij de Trots van het Noorden.

Van Hintum speelt sinds 2019 voor de Groningers, die hem overnamen van Heracles Almelo. Hoewel hij dit seizoen een vaste waarde is, is komend seizoen geen plaats meer voor hem. "Ik ben teleurgesteld in deze beslissing, want ik had graag nog een jaar door willen gaan bij FC Groningen", zegt hij op de clubsite. "Met het oog op de toekomst was het voor mij belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen, zodat ik keuzes kan gaan maken. Die duidelijkheid is er nu."

Voor technisch directeur Mark-Jan Fledderus was het een lastige beslissing. "Bart is een op-en-top prof en ondanks zijn gevorderde leeftijd nog steeds fysiek in uitstekende conditie. Daaraan mag menigeen een voorbeeld nemen. Net als in de voorgaande seizoenen, is Bart ook dit seizoen weer van waarde voor de ploeg. Wij moeten nu echter over dit seizoen heen kijken en denken dat zijn rol volgend seizoen anders zou gaan worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie