Van Gaal: 'Toen sprak Gravenberch met mij en heeft hij een reactie getoond'

Van Gaal: 'Toen sprak Gravenberch met mij en heeft hij een reactie getoond'

22-03-2022 12:08
49

Louis van Gaal heeft Ryan Gravenberch vanwege zijn vormdip bij Ajax gepasseerd voor het Nederlands elftal, maar dat heeft volgens de bondscoach ook een voordeel. De negentienjarige middenvelder moet Jong Oranje bij de hand nemen.

Dat Gravenberch geen uitnodiging kreeg, heeft niets te maken met het nieuwe systeem dat Van Gaal wil gaan spelen. "Ik denk dat hij nu beter in het systeem past, dan in het vorige systeem. Toen speelden we met één iemand naar achteren. En Frenkie de Jong speelde daar. In mijn ogen is De Jong verder dan Gravenberch. Die twee aanvallende middenvelders hadden we nodig voor Memphis Depay, dat heb ik al vaker uitgelegd."

Van Gaal zag dat Gravenberch een moeizame periode bij Ajax doormaakte en besloot daarom de voorkeur te geven aan spelers als Jordy Clasie. "De reden is dat hij een heel slechte periode heeft doorgemaakt. Toen heeft hij met mij gesproken en toen heeft hij wel een reactie getoond. Daar ben ik wel heel blij mee. Maar Jong Oranje speelt ook tegen Zwitserland, die toevallig bovenaan staan", doelt hij op de EK-kwalificatiereeks van de Nederlandse talenten.

"Ik ben voor het Nederlandse voetbal", benadrukt Van Gaal. "Niet alleen voor het Nederlands elftal, maar ook voor Jong Oranje. Ryan en ook Devyne Rensch kunnen het voortouw nemen om Zwitserland te verslaan. Dat heb ik hem ook gezegd. Daar is hij niet altijd blij mee, maar het is wel een test voor hem. Om op jonge leeftijd deze ervaring mee te pikken, is gewoon fantastisch."

Nederland speelt zaterdag tegen Denemarken en volgende week dinsdag tegen Duitsland. Jong Oranje staat vrijdag eerst tegenover Jong Bulgarije, vier dagen later volgt de ontmoeting met Jong Zwitserland.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie