Dolberg had kritiek van Nice-coach Galtier niet zien aankomen: 'Moest het lezen'

Dolberg had kritiek van Nice-coach Galtier niet zien aankomen: 'Moest het lezen'

22-03-2022 20:15
26

Kasper Dolberg werd verrast door de openlijke kritiek die OGC Nice-trainer Christophe Galtier onlangs over hem uitte. De 24-jarige aanvaller van de Ligue 1-club moest dat via de media vernemen.

"Dolberg moet een signaal aan mij afgeven. Hij moet meer vastberadenheid tonen. Zijn houding suggereert soms dat hij niet betrokken is. Ik denk niet dat ik hem kan veranderen, maar het is aan hem", liet Galtier weten. 

Dolberg had de kritiek niet verwacht en had er dan ook flink last van, geeft hij toe. "Ik had er niet met hem over gesproken, dus ik moest het ook lezen. Het heeft me achtervolgd", vertelt de oud-Ajacied, die zich met Denemarken voorbereidt op de oefeninterlands tegen het Nederlands elftal en Servië, tegen Bold. "Hij weet misschien niet hoe ik ben, niet zoals bondscoach Kasper Hjulmand of mijn vorige coaches. Ik werk nog niet zo lang met hem."

"Ik zou hem beter moeten leren kennen en hij mij. Ik weet zeker dat hij niet wil dat ik mijn persoonlijkheid honderd procent ga veranderen, maar je kunt je natuurlijk altijd een beetje aanpassen", vervolgt Dolberg die niet meer met Galtier over diens uitspraken heeft gesproken. "Ik denk dat hij gewoon wil dat ik doelpunten maak en hard werk voor het team. Maar dat probeer ik altijd te doen."

Dolberg was dit seizoen goed voor zes doelpunten en één assist in 21 optredens in de Franse competitie. De voormalig Ajax-spits begon tot dusver zestien keer in de basis, maar moest het in de laatste twee duels doen met een invalbeurt.