Oranje-conclusies: er zit muziek in 3-4-1-2, prachtige rentree voor Eriksen

Oranje-conclusies: er zit muziek in 3-4-1-2, prachtige rentree voor Eriksen

26-03-2022 23:15
21

Het Nederlands elftal maakte tegen Denemarken bij vlagen een uitstekende indruk. VoetbalPrimeur trekt zes conclusies na de 4-2 zege in de Johan Cruijff Arena.

Eerste kennismaking met Flekken
Zijn reputatie snelde hem bijna vooruit: Mark Flekken kreeg pas 22 treffers tegen in de Bundesliga en nu kreeg hij dan eindelijk de kans in Oranje door de absentie van Justin Bijlow en Jasper Cillessen. We weten echter nog steeds niet helemaal wat we aan de debutant hebben. Bij de 1-1 oogde hij wat twijfelachtig, maar met een goede pass op Frenkie de Jong had hij een aandeel in de 4-2.

Wedden

Meer odds

Hernieuwde kennismaking met 3-4-1-2
5-3-2 mogen we het niet meer noemen van Louis van Gaal, maar er zit veel muziek in het 3-4-1-2 systeem. Oranje oogde gretig en er zat in aanvallend opzicht schwung in het elftal. De bondscoach zal de defensieve kwetsbaarheid echter aan willen pakken. Aanvoerder Virgil van Dijk noemde het een 'work in progress'. Het wordt interessant om te zien hoe het gaat tegen Duitsland, dat aanvallend nog meer wapens heeft dan de Denen.

Teleurgestelde Wijnaldum
"Dat is altijd heel moeilijk, maar hij is niet in zijn beste vorm. Als je een aanvoerder naast het elftal moet zetten, is dat niet leuk. Hij is heel erg teleurgesteld", liet Van Gaal vooraf weten bij de NOS. Door zijn moeizame prestaties bij Paris Saint-Germain moet Georginio Wijnaldum nu ook vrezen voor zijn plek in Oranje. Steven Berghuis kreeg de voorkeur en zorgde voor de nodige dynamiek.

Ook werk aan de winkel voor Malacia en Wijndal
Daley Blind houdt de gemoederen bezig. Zijn snelheid is een dingetje, maar hij gaf ook een fraaie assist op Bergwijn. "In mijn ogen is Blind nog veel verder dan Malacia en Wijndal", waren de duidelijke woorden van Van Gaal. Overigens lijkt Tyrell Malacia dan weer een streepje voor te hebben op Owen Wijndal, gezien zijn invalbeurt.

Bergwijn slaat eerste slag
Wie moet er naast Memphis Depay staan? Het was een ander belangrijk vraagstuk in aanloop naar de oefenduels met Denemarken en Duitsland. Als de eerste klap een daalder waard is, dan ziet het er goed uit voor Steven Bergwijn. Hij speelde een dijk van een wedstrijd en vooral zijn tweede goal was fraai, na goed werk van mede-uitblinker Frenkie de Jong. Donyell Malen en Arnaut Danjuma mogen achter in de rij plaatsnemen.

Prachtige rentree Eriksen
Wat een rentree voor Christian Eriksen in het Deense elftal. Hij kreeg een warme ontvangst in de Johan Cruijff Arena en zelfs Oranje-fans klapten voor zijn fraaie treffer. De oud-Ajacied toonde aan dat kwaliteit niet zomaar verloren gaat.