Van der Vaart was bezig met comeback als voetballer: 'We hadden stunt bedacht'

Van der Vaart was bezig met comeback als voetballer: 'We hadden stunt bedacht'

27-03-2022 23:34
34

Rafael van der Vaart (39) heeft erover nagedacht om een korte comeback als voetballer te maken. De oud-middenvelder dacht aan een 'stunt' bij Esbjerg fB, maar ziet daar toch vanaf.

In gesprek met Voetbal International vertelde Van der Vaart al kort over een mogelijke terugkeer op de voetbalvelden. Bij Studio Voetbal licht hij die plannen verder toe. "We hadden een beetje stunt bedacht: er komt bijna niemand bij ons kijken, stel je voor als we veilig zijn: misschien is het dan leuk voor de sponsors als ik er nog even tien minuutjes in kom."

Van der Vaart was al 'een beetje' begonnen met trainen voor zijn comeback, maar kwam er toch achter dat het geen strak plan is. "Laatst trainde ik mee. Dat ging hartstikke lekker, maar toen wilde ik een bal schieten en schoot het weer in mijn hamstring. Het antwoord is gekomen: niet doen. We zitten ook in zware degradatienood en ik heb niet het idee dat ik ze daaruit kan helpen in deze vorm."

Van der Vaart is op dit moment assistent-trainer bij Esbjerg, de nummer tien van het Deense tweede niveau. De komende weken speelt de ploeg van Van der Vaart play-offs om degradatie te voorkomen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie