Vlaamse minister: 'Begrijp niet dat transfer Overmars zo hoogdringend was'

Vlaamse minister: 'Begrijp niet dat transfer Overmars zo hoogdringend was'

30-03-2022 13:17
47

De aanstelling van Marc Overmars bij Royal Antwerp FC blijft de gemoederen bezighouden in België. Ook de Vlaamse minister van Sport, Ben Weyts, snapt weinig van de komst van de Nederlandse technisch directeur, zo laat hij weten in het Vlaamse parlement.

Slechts zes weken na zijn vertrek bij Ajax vanwege grensoverschrijdend gedrag ging Overmars aan de slag bij het ambitieuze Antwerp. Dat terwijl in Nederland nog een tuchtonderzoek naar hem loopt. 

"Je kunt vraagtekens plaatsen bij hoe de aanstelling, de communicatie of de non-communicatie, intern en extern, is verlopen", zegt Weyts, geciteerd door onder meer Het Nieuswblad. "Ik begrijp niet waarom die transfer zo hoogdringend was. Er loopt nog een onderzoek bij het Nederlandse Instituut voor Sportrechtspraak. Ik begrijp niet waarom dat niet kon worden afgewacht, al was het maar uit respect voor de slachtoffers. Het is onverstandig dat men zo snel heeft gehandeld."

Weyts hoopt dat Antwerp snel van zich laat horen. "We kijken uit naar de reacties van de profclub in kwestie. Ik denk dat men er daar goed aan zou doen om, voor het behoud van eigen lijf en leden, met enige acties voor de dag te komen."

The Great Old ging eerder al door het stof voor de manier waarop de komst van Overmars werd aangekondigd.