'Topkandidaat kan met Van Wonderen mee, Heitinga en Grim gelinkt aan Go Ahead'

'Topkandidaat kan met Van Wonderen mee, Heitinga en Grim gelinkt aan Go Ahead'

11-04-2022 19:37 Laatste update: 20:55
25

Go Ahead Eagles moet verder zoeken naar een opvolger van Kees van Wonderen. Assistent-trainer Paul Simonis was volgens de Stentor de topkandidaat en bevestigde zelf al dat er gesprekken gaande waren: de gehoopte constructie met Dwight Lodeweges zal er echter niet komen.

Simonis kwam in 2020 over van Sparta en fungeerde sindsdien als assistent van Van Wonderen bij het eerste elftal. Go Ahead Eagles was van plan om hem door te schuiven. "We hebben van beide kanten een heel goed gevoel. In welke hoedanigheid we dat gaan voortzetten, daar hebben we het nu over, binnenskamers", liet hij al weten na de wedstrijd tegen Sparta, waarin hij de absente Van Wonderen verving.

Volgens De Stentor dacht Go Ahead aan een samenwerking tussen Simonis en Lodeweges. De ervaren Canadees bleek vanwege persoonlijke redenen echter niet beschikbaar, nadat hij onlangs ook al bedankte voor een toenaderingspoging van SC Cambuur. Inmiddels heeft ook Simonis laten weten dat hij het stokje niet over zal nemen. 'In de persoonlijke sfeer past op dit moment geen hoofdtrainerschap, heeft Simonis aan clubeigenaar Alex Kroes laten weten', schrijft het medium, dat bovendien John Heitinga (Jong Ajax) en Fred Grim (onlangs vertrokken bij Willem II) noemt als mogelijke nieuwe trainers van Go Ahead.

In welke dug-out Simonis komend seizoen zal zitten, is nog de vraag. Van Wonderen wil hem graag meenemen naar zijn nieuwe club sc Heerenveen, maar ook Go Ahead heeft hem een nieuwe aanbieding gedaan. FC Groningen was ook geïnteresseerd, maar lijkt niet meer in de race te zijn.