De Boer: 'Witschge en ik kwamen niet meer bij, Louis had geen idee wat het was'

De Boer: 'Witschge en ik kwamen niet meer bij, Louis had geen idee wat het was'

11-04-2022 23:54 Laatste update: 23:56
34

Ronald de Boer werkte bij Ajax en het Nederlands elftal jarenlang samen met Louis van Gaal en wist precies hoe hij zijn trainer kon irriteren. Dat deed hij in aanloop naar een Champions League-wedstrijd tegen Juventus met een cappuccino, vertelt hij in aanloop naar de première van de film over Van Gaal.

Emile van de Sande
AMSTERDAM

De Boer spande samen met Richard Witschge. "Ik zeg tegen Richard: let op. En ik zet die kop koffie op een stoel waar Louis straks gaat zitten als hij die video gaat aanzetten. En dan gaat hij geïrriteerd kijken", vertelt de voormalig buitenspeler voor de VP-microfoon.

Het bleken profetische woorden, tot hilariteit van De Boe en Witschge. "Hij doet die bespreking, hij wil naar die stoel lopen en hij kijkt naar die kop koffie, hij kijkt zo geïrriteerd, wie dat heeft gedaan. Richard en ik kwamen niet meer bij, maar we kregen zó'n stuip." Die bleek aanstekelijk te werken op de rest van de selectie. "Frank (tweelingbroer Frank de Boer, red.) wist niet eens wat er aan de hand was, die begon ook mee te lachen, de hele spelersgroep begon mee te lachen. En Louis had helemaal niet door waar het over ging."

De Boer kan nog steeds genieten van dit soort voorvallen. "Nietszeggende dingen, maar Louis kun je zó op stang jagen met iets als een cappuccino. Je zou zeggen: nou, ik zet hem gewoon weg. Maar Louis kan zo geïrriteerd raken dat iemand zijn lege kopje op zijn stoel neerlegt. Dat is ook weer typisch Louis."