Bevestiging uit Amsterdam: Labyad heeft laatste wedstrijd voor Ajax al gespeeld

Bevestiging uit Amsterdam: Labyad heeft laatste wedstrijd voor Ajax al gespeeld

12 april - 16:12
65

Zakaria Labyad komt dit seizoen niet meer in actie voor Ajax. Dat heeft de Amsterdamse club bevestigd via de officiële kanalen. Labyad heeft op de training een serieuze knieblessure opgelopen.

Afgelopen week raakte de aanvallende middenvelder geblesseerd aan zijn rechterknie en dat zorgt ervoor dat hij dit seizoen niet meer in actie kan komen voor Ajax. Labyad heeft daardoor ook zijn laatste wedstrijd voor de Amsterdammers al gespeeld. Eerder maakte de club al bekend dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd.

Op de clubsite vertelt Labyad dat hij ondanks de tegenslag positief blijft. "Ik zal spoedig geopereerd worden en daarna zal ik hard werken om zo snel mogelijk te herstellen. Ik hoop zo snel mogelijk weer op het veld te kunnen staan". Dat zal dus niet bij Ajax zijn.

Sinds de spelmaker in de zomer van 2018 van FC Utrecht naar Ajax overstapte, speelde hij in 54 officiële wedstrijden mee bij de regerend landskampioen. Daarin maakte hij dertien doelpunten. Trainer Erik ten Hag wees enkele weken geleden nog op die statistieken door te zeggen dat Labyad 'altijd levert als hij voor Ajax speelt'.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s