'Ik neem mijn petje af voor Ten Hag, want veel managers zijn hier uitgespuugd'

'Ik neem mijn petje af voor Ten Hag, want veel managers zijn hier uitgespuugd'

13-04-2022 20:20
39

Ook clubicoon Rio Ferdinand doet een duit in het zakje als het over Manchester United en Erik ten Hag gaat. De Ajax-trainer wordt volgend seizoen trainer op Old Trafford, zoveel is duidelijk geworden. Ferdinand noemt het besluit van Ten Hag dapper.

"Ik neem mijn petje af voor Ten Hag, want dit is een risico. Veel managers zijn hier uitgespuugd en hij staat er op dit moment goed op. Hij wordt gewaardeerd en gezien als een zeer goede trainer. Hij komt binnen en riskeert dat. We hebben veel managers gezien met veel meer ervaring, die veel meer hebben gewonnen dan Ten Hag, managers met grote reputaties. Ze kwamen hier binnen en zijn uitgespuugd. En de spelers zijn nog steeds hetzelfde."

Ten Hag staat bekend als people manager, maar Engeland is van een andere orde. "Hij moet een manier vinden om de persoonlijkheden en de ego's te managen. Maar wat hij eerst moet doen is de cultuur veranderen, een nieuwe cultuur brengen en deze sturen."

Dat Ten Hag ervaring heeft bij Bayern München, zal hem volgens Ferdinand goed doen. "Bayern München is een enorme club, een van de grootste ter wereld. Hij begrijpt hoe het is bij een grote club met enorme verwachtingen, die er bij Manchester United ook zullen zijn."

"En het belangrijkste is dat hij in de buurt van grote spelers is geweest en op de achtergrond heeft gezien hoe ze werden behandeld door Pep (Guardiola, toen trainer Bayern 1, red.). Hij heeft dus de ervaring om in de buurt van grote spelers te zijn."