Bosz voorlopig niet ontslagen in Frankrijk: 'Scouting deed niet wat hij wilde'

Bosz voorlopig niet ontslagen in Frankrijk: 'Scouting deed niet wat hij wilde'

15-04-2022 13:35 Laatste update: 14:07
27

Peter Bosz is met Olympique Lyon bezig aan een teleurstellend seizoen, maar de Nederlander lijkt niet te hoeven vrezen voor een ontslag. Voorzitter Jean-Michel Aulas spreekt na de Europa League-uitschakeling tegen West Ham United zijn vertrouwen uit in Bosz. Voetbaldirecteur Vincent Ponsot is echter terughoudender.

Donderdagavond gingen Los Gones met 0-3 onderuit tegen West Ham, waardoor de kwartfinale het eindstation werd in de Europa League voor de ploeg. Lyon staat daarnaast tiende in de competitie, maar een ontslag van Bosz lijkt niet in de maak. "We hebben in Lyon een staf gevonden die aansluit bij wat we nodig hebben, met ervaring en een vreemde cultuur, waar veel supporters om vroegen", vertelt Aulas na het duel met West Ham.

"Dit eerste jaar hebben we gebruikt om te wennen aan alle vernieuwingen. De scouting handelde misschien niet helemaal zoals Peter dat wilde", gaat Aulas verder. "We zijn van plan om na te denken over hoe we de ploeg kunnen verbeteren, we zullen de middelen hebben om te investeren en aan Peters ambities te voldoen. We hopen dit avontuur voort te zetten. Het huidige coachingteam komt overeen met wat we wensen."

De voetbaldirecteur van Lyon, Ponsot, is terughoudender als Bosz ter sprake komt. "Aan het einde van het seizoen maken we de balans op. Er is hier geen gelatenheid. Als de doelstellingen niet worden bereikt, zullen we daaruit conclusies moeten trekken. Maar er zijn nog zeven wedstrijden te gaan, we gooien de handdoek niet in de ring."