LIVE-discussie: degradatiekraker vanjewelste in Sittard, Fortuna zonder aanvoerder

LIVE-discussie: degradatiekraker vanjewelste in Sittard, Fortuna zonder aanvoerder

16-04-2022 18:09
11

In de onderste regionen van de Eredivisie is het ongekend spannend, waardoor de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam met recht een degradatiekraker genoemd mag worden. Het gat op de ranglijst bedraagt voorafgaand aan het duel één punt in het voordeel van de Limburgers. 

Fortuna moet het zonder George Cox en aanvoerder Ben Rienstra doen tegen de Rotterdammers. Daarnaast zijn Roel Janssen en Lisandro Semedo beiden niet wedstrijdfit. Sjors Ultee heeft daarom een plek in zijn basiself ingeruimd voor Paul Gladon. De aanvaller houdt Charlison Benschop op de bank. 

Bij Sparta keert Younes Namli terug in de basis. Dit gaat ten koste van Laurent Jans, die tegen Ajax (2-1) nog wel aan de aftrap stond. De Rotterdammers dragen momenteel de rode lantaarn in de Eredivisie, al kan er zaterdagavond een belangrijke stap gezet worden. Bij winst klimt de ploeg van Henk Fraser over Willem II, PEC Zwolle en Fortuna heen, terwijl Sparta tegen Vitesse nog zes minuten moet uitspelen en een 0-1 voorsprong verdedigt. 

De opstellingen:
Fortuna Sittard: Van Osch; Tirpan, Angha, Siovas, Pinto; Duarte, Seuntjens; Tekie, Flemming, Noslin; Gladon
Sparta Rotterdam: Okoye; Abels, Vriends, Auassar, Pinto; Namli, Van Mullem, Verschueren, De Kamps; Thy, Engels