Barça heeft aan 11 minuten extra tijd niet genoeg: derde thuisnederlaag op rij

24-04-2022 23:02
79

FC Barcelona won donderdag nog bij Real Sociedad, maar blijft in het eigen Camp Nou bedroevend presteren. In navolging van Eintracht Frankfurt en Cádiz won ook Rayo Vallecano in Catalonië.

Een nederlaag op bezoek bij Rayo Vallecano leidde eerder dit seizoen het ontslag van Ronald Koeman in. De nummer veertien van de Primera División bleek zondagavond nogmaals een taaie tegenstander voor Barcelona. Los Franjirrojos kwamen na vijf minuten spelen al op voorsprong. Álvaro García werd niet kordaat genoeg afgeschermd door Sergiño Dest en klopte Marc-André ter Stegen in de korte hoek.

Barça reageerde kort voor rust met een inzet van Gavi op de lat, maar kon verder geen vuist maken. Onder meer Luuk de Jong en Memphis Depay werden in de strijd gegooid, terwijl Dest en Frenkie de Jong tot de spelers behoorden die plaats moesten maken, maar het hielp niet. Memphis kreeg nog een kans en Barça claimde in de laatste minuut nog tevergeefs een strafschop na een opzichtige duw tegen Gavi. Het taaie Rayo trok de 0-1 echter over de streep, hoewel doelman Stole Dimitrievski in de elf (!) minuten durende extra tijd nog flink aan het werk werd gezet. Ousma Dembélé kwam het dichtst in de buurt, maar trof de paal.

Ondanks de matige serie in eigen huis blijft Barcelona de nummer twee in Spanje, met zes punten voorsprong op nummer vijf en kersvers bekerwinnaar Real Betis. In de laatste wedstrijden tegen Real Mallorca, Betis, Celta de Vigo, Getafe en Villarreal moet Champions League-voetbal veilig worden gesteld.