Barcelona trekt vier jaar uit voor grote Camp Nou-renovatie en verhuist tijdelijk

Barcelona trekt vier jaar uit voor grote Camp Nou-renovatie en verhuist tijdelijk

28-04-2022 11:34 Laatste update: 11:47
32

FC Barcelona gaat Camp Nou met ingang van komend seizoen grondig renoveren. De gemeenteraad heeft toestemming gegeven om het verouderde stadion op te knappen, maakt de club donderdagochtend bekend.

De werkzaamheden maken deel uit van het Espai Barça-project, waarvoor voorzitter Joan Laporta anderhalf miljard euro uit heeft getrokken. De eerste en tweede ring van het stadion worden direct na dit seizoen verbouwd, de derde ring zal gesloopt worden. Hierdoor kan Barcelona in het seizoen 2022/2023 de helft minder toeschouwers ontvangen.

Barcelona sprak eerder de ambitie uit om de stadioncapaciteit van circa honderdduizend stoeltjes in de toekomst uiteindelijk uit te breiden. Of de club dat nog steeds van plan is, laat men echter in het midden. De werkzaamheden in Camp Nou moeten in ieder geval in de loop van het seizoen 2025/2026 afgerond worden. Tot die tijd zal het Estadi Olímpic Lluís Companys op de berg Montjuïc – gebruikt voor de Olympische Spelen van 1992 – dienen als uitvalsbasis.

Dat een renovatie van Camp Nou hoog nodig was, werd in oktober duidelijk, toen de staat van de voetbaltempel werd geschetst in een ontluisterend rapport. In het stadion werden duivennesten aangetroffen en de ovens in de horecagelegenheden konden niet meer gebruikt worden, omdat dit voor kortsluiting zou zorgen.