'Toen ik 16 werd, belde Van Gaal: ik geef jou het mooiste verjaardagscadeau ooit'

'Toen ik 16 werd, belde Van Gaal: ik geef jou het mooiste verjaardagscadeau ooit'

28-04-2022 21:36
6

Jordy Deckers is bij amateurclub Veensche Boys begonnen aan de laatste stop in zijn keeperscarrière, na een profloopbaan met wisselend succes. De 32-jarige doelman diende Ajax, AZ, Telstar, Excelsior, het Cypriotische Ermis Aradippou, TOP Oss, RKC Waalwijk en Spakenburg, voordat hij bij de eersteklasser uit Nijkerkerveen belandde.

Als aanstormend talent bij AZ werd Deckers door Louis van Gaal bij de hoofdmacht gehaald, op een bijzondere dag. "Op de dag dat ik 16 jaar werd, belde Louis van Gaal en zei: ik ga jou het mooiste verjaardagscadeau ooit geven. Je wordt overgeheveld naar de A-selectie", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. Deckers maakte deel uit van het Alkmaarse kampioensteam van 2009. "Prachtig om zoiets op die leeftijd mee te maken."

Tijdens het seizoen 2015/2016 beleefde Deckers zijn beste seizoen bij VVV-Venlo. "Ik werd uitverkozen tot beste keeper van de Jupiler League. Ik had er graag willen blijven, maar VVV gaf aan dat ik te duur was. Daar was ik wel verbaasd over, want we hebben daar nooit over onderhandeld. Maar zo gaat het nu eenmaal in het profvoetbal." Eerder promoveerde hij met Excelsior, maar daarna was het na vier Eredivisie-wedstrijden einde verhaal. "In mijn tweede wedstrijd maakte ik een foutje, de wedstrijd erna kreeg ik rood. Ze haalden Gino Coutinho en voor mij was het klaar."

Via RKC verdween Deckers tamelijk geruisloos uit het profvoetbal. "Ik reed elke dag vanuit Almere naar Waalwijk en vroeg me af waar ik mee bezig was. Plezier in het voetbal was altijd mijn drijfveer en dat werd steeds minder. Ik had een leeftijd om me te gaan richten op mijn maatschappelijke carrière en startte een opleiding om brandweerman te worden." Nu heeft hij het plezier hervonden in Nijkerkerveen, zijn allerlaatste club. "Als ik hier stop, dan stop ik helemaal met voetballen."