Familie bevestigt: Mino Raiola is op 54-jarige leeftijd overleden

Familie bevestigt: Mino Raiola is op 54-jarige leeftijd overleden

30-04-2022 16:07 Laatste update: 16:27
168

Mino Raiola is overleden. Dat heeft zijn familie zaterdagmiddag bevestigd. Raiola is 54 jaar geworden.

Raiola was al langere tijd ziek en vocht voor zijn leven. Donderdag kwam het bericht naar buiten dat hij was overleden, maar dat bleek niet te kloppen. Twee dagen later volgt het bericht dat de zaakwaarnemer uit Haarlem niet meer in leven is.

Raiola was een van de meest invloedrijke zaakwaarnemers ter wereld. Hij begeleidde topspelers als Zlatan Ibrahimovic, Erling Haaland, Paul Pogba, maar ook Nederlanders als Matthijs de Ligt, Owen Wijndal, Denzel Dumfries, Ryan Gravenberch, Donyell Malen en Feyenoord-trainer Arne Slot behoorden tot zijn stal. Raiola werd geboren in Italië, maar kwam naar Haarlem toen hij één jaar oud was. Zijn carrière als zaakwaarnemer begon bij Sport Promotion, dat in handen was van Rob Jansen. Uiteindelijk besloot Raiola solo verder te gaan.

Clubs zaten over het algemeen niet graag met Raiola aan de onderhandelingstafel, terwijl spelers wegliepen met hem. "Ik denk dat hij zo negatief in de media wordt gebracht omdat hij niet altijd makkelijk is voor de clubs en het beste voor zijn spelers wil", vertelde verdediger Micky van de Ven vorig jaar. "Misschien wordt er daarom zo negatief over hem geschreven. Maar hij doet het beste voor de speler en daar is hij voor. Raiola was een van de weinigen die persoonlijk in mij geïnteresseerd was. Heel veel zaakwaarnemers begonnen meteen over het zakelijke, maar Mino vroeg hoe het met mij ging en of ik gelukkig was. Er zijn er weinig die dat doen."