'FC Utrecht proudly presents': Utrecht heeft derde zomerversterking binnen

'FC Utrecht proudly presents': Utrecht heeft derde zomerversterking binnen

04-05-2022 11:15
64

FC Utrecht heeft de achttienjarige Joshua Rawlins gepresenteerd als derde versterking voor komend seizoen. De Australische verdediger komt na dit seizoen transfervrij over van Perth Glory. 

Rawlins tekent tot de zomer van 2026 in de Domstad en is na Taylor Booth en Luuk Brouwers de derde aanwinst voor Utrecht. De jeugdinternational van Australië heeft ondanks zijn leeftijd al 33 wedstrijden op het hoogste niveau in de benen en was al actief in de Aziatische Champions League. "Joshua is een voetballende rechtsback. Hij is goed in de passing en dribbel en heeft enorm veel drive naar voren", reageert technisch directeur Jordy Zuidam op de clubkanalen.

Wedden

Meer odds

"Verdedigend lost hij situaties vaak op basis van spelinzicht op en hij is ook vrij intelligent in de manier waarop hij zijn duels speelt. Joshua heeft bovendien een goede snelheid en beschikt over, zeker voor iemand van zijn leeftijd, veel flair en uitstraling." In navolging van Tommy Oar, Adam Sarota, Michael Zullo en Daniel Arzani wordt Rawlins de vijfde Australiër in de hoofdmacht van Utrecht.